Ναι, πάλη ή n’ai pas lit

20180922_210823.jpg

Είναι κάποιοι που κοιτάζοντας στο πεδίο, το πρώτο αν όχι το μόνο που βλέπουν είναι οι υπερτροφικές τους βλεφαρίδες. Αυτός ο τρόπος να βλέπουν έχει δύο συνέπειες. Η εστίαση σε τόσο πολύ κοντινή απόσταση τους αποκλείει από τη θέαση μιας ολόκληρης εικόνας. Επίσης η ύπαρξη μεσολαβήσεων στο οπτικό πεδίο, όπως είναι το μοτίβο-γρίλιες των υπερβολικά επιμηκυμένων βλεφαρίδων, καθιστά αδύνατη τη συγκέντρωση του βλέμματος σε κάποιο σημείο της εικόνας που βρίσκεται πέρα απ’ αυτές.
Οι ίδιοι νομίζουν οτι παλεύουν για τον εαυτό τους, ωστόσο αυτό που συμβαίνει είναι να αντιπαλεύουν τον ίδιο τους τον εαυτό, στερώντας του εισροή πληροφορίας.
Κάποιοι άλλοι βγαίνουν σε μπαλκόνια από αστικά ρετιρέ να ρεμβάσουν φεγγάρια κι ακροπόλεις. Αυτοί την παλεύουν σχετικά καλά αφού έχουν εξασκηθεί να βρίσκουν τα ωραία τοπία που γαληνεύουν το βλέμμα και με αυτό τον τρόπο επέλεξαν να παλεύουν τα άσχημα, παλεύοντας για τον εαυτό τους.
Άλλοι επιδίδονται ορεκτικά σε ανελέητο στένσιλ και στίκερ μπόμπινγκ πάνω σε μίζερους τοίχους. Αυτοί το παλεύουν πιο αντιδραστικά και καταθλιπτικά και παλεύουν και για κανέναν άλλο ενίοτε.
Είναι και κάποιοι λίγοι που μάχονται γι’ αξιοπρέπεια και ελευθερία με κόστη και ρίσκα. Αυτοί παλεύουν νέτα σκέτα, με μόνη πανοπλία τον ειλικρινή τους εαυτό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s